Уже не може вийти з гри: Путін поставив на війну в Україні все, - Der Spiegel

Російський диктатор змушений вдаватися до будь-яких методів, щоб не визнавати поразки у війні проти України. Проведення фейкових "референдумів" на тимчасово окупованих територіях України та оголошення мобілізації в РФ означає, що Володимир Путін поставив на війну в Україні все. Про це пише німецьке видання Der Spiegel, передають Патріоти України.

Ці заходи означають кінець наративу, нібито вторгнення до України не є війною, а цілей кампанії можна досягти невеликими ресурсами. Це також сигналізує про те, що Путін відрізав шлях до виходу із цієї "руйнівної пригоди", пише видання.

Путін поводиться як азартний гравець, який іде ва-банк лише тому, що вже не може вийти з гри. Spiegel поспілкувався з кількома росіянами ― і тими, хто вирішив виїхати з країни через ризик призову, і тими, хто вже отримав повістку. У промові Путін сказав, що мобілізація стосуватиметься лише резервістів, однак насправді призивають усіх підряд.

Крім цього, у Кримінальному кодексі РФ зʼявилась низка покарань за порушення, вчинені під час мобілізації, і "добровільну здачу в полон". Ці дії влади посилюють розкол у російському суспільстві, однак, на думку експертів, військову спроможність армії РФ суттєво не змінять, принаймні до середини 2023 року.

У широкому сенсі мобілізація також порушує мовчазний контракт між Кремлем і народом — "ви не лізете в політику, а ми не ліземо у ваше особисте життя", зазначає видання. Питання лише в тому, що переможе ― невдоволення мобілізацією чи страх перед владою.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...