Уже не приховують? У Росії запропонували офіційно постачати зброю бойовикам "Л/ДНР"

У Російській Федерації запропонували офіційно постачати зброю бойовикам так званих "Луганської та Донецької народних республік". За таку ініціативу виступив секретар генради "Єдиної Росії" Андрій Турчак. Його також підтримав голова фракції "ЄР" Володимир Васильєв. Про це повідомляють російське інформагентство "РІА – Новини" та пресслужба партії, передають Патріоти України.

Турчак вважає, що постачання певних видів озброєнь нібито збільшить обороноздатність бойовиків і допоможе стримати агресію, яку нібито готує Київ.

Зі свого боку Васильєв заявив, що у Кремлі нібито стривожені постачанням Україні зброї від країн НАТО, які відбуваються на тлі можливого широкомасштабного вторгнення Росії в Україну.

"Влаштовувати істерію у світових ЗМІ й одночасно "накачувати" Україну західною летальною зброєю – дуже небезпечно. […] Нас дуже непокоїть добробут мирних громадян. Військові обстріли в Луганській та Донецькій областях збільшуються, знову гинуть люди, страждають, руйнується їхня власність. Винищення людей ми не можемо допустити", – сказав він.

Міністр закордонних справ Сергій Лавров уже відреагував на ініціативу щодо постачання озброєнь. За його словами, позиція Кремля у цьому питанні однозначна – необхідно суворо виконувати Мінські угоди. Лавров також укотре звинуватив Київ у їхньому нібито невиконанні.

"Тут у нас однозначна позиція. Ми є прихильниками безумовного виконання Мінських домовленостей, які Україна саботує. […] Виходжу з того, що це зобов'язання на Заході лежить, і він має забезпечити виконання Києвом Мінських угод, тоді всі питання відпадуть", – сказав він.

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...

У дворі її власного будинку: Росіяни розстріляли пенсіонерку на окупованій Херсонщині

середа, 24 квітень 2024, 22:53

Російські окупанти в захоплених районах Херсонської області розстріляли 65-річну жінку. Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури в Telegram, передають Патріоти України. За даними слідства, 24 квітня в одному з населених пунктів тим...