Уже втік? У Дубаї, де розташована нерухомість сім'ї Назарбаєва, приземлився секретний літак з Казахстану, - The Insider

У Дубаї, де розташована незареєстрована нерухомість сім'ї колишнього президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва, приземлився літак, дані про політ якого були приховані. Про це повідомляє The Insider.

Борт E35L літака Embraer Legacy 650 може належати Національній гвардії Казахстану, пише видання. До цього OCCRP і некомерційна група C4ADS провели розслідування про незареєстровану нерухомість Назарбаєва в Дубаї.

За даними розслідувачів, у місті розташовані резиденції онука Назарбаєва Нуралі Алієва, його зятя Тимура Кулібаєва та екскерівника Комітету нацбезпеки Каріма Масімова.

Нагадаємо, 5 січня Каріма Масімова звільнили. На посаді голови Комітету національної безпеки Казахстану його змінив Єрмек Сагімбаєв. The Insider зазначає, що про це стало відомо приблизно одночасно з вильотом літака з Нур-Султана. Одні з апартаментів Масімова, за інформацією авторів розслідування, розташовані в районі Dubai International City — поряд з аеропортом, де сів літак.

Алієв має три резиденції в мікрорайоні Джумейра-Біч Резіденс на узбережжі Перської затоки, ще одна розташована на яхтовій пристані Марина, повідомили в OCCRP. Зять Назарбаєва, за даними авторів розслідування, має апартаменти на штучному острові Palm Jumeirah.

Як відомо, у Казахстані від 1 січня тривають протести. Формальним приводом стало збільшення цін на газ, влада країни частково пішла на поступки, але згодом ситуація змінилась. У ніч проти 5 січня протести переросли в сутички мітингарів і поліції, протягом дня в країні частково був відсутній Інтернет та зв'язок.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...