Уже визначено тип літака, який буде наданий Україні міжнародними партнерами, - Ігнат

Уже фактично відомо, який тип літаків отримає Україна від міжнародних партнерів та якими є терміни підготовки особового складу, передають Патріоти України.

Як заявив спікер командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі інформаційного марафону, авіаційна тема ніколи не сходила з порядку денного, питання постачання літаків постійно порушує вище військове керівництво України та керівництво Міністерства оборони.

"Дати Україні таку зброю, як багатоцільовий літак, ми просили ще на початку вторгнення Росії. Це зрозуміло, тому що без авіації, без надійного авіаційного прикриття дуже важко взагалі проводити будь-які бойові дії", - наголосив він.

Водночас спікер з міркувань безпеки не повідомив, про який саме тип літаків йдеться. "Це надзвичайно важлива складова, без якої не можна обійтися. Саме тому цей процес не є таким простим, як і підготовка інфраструктури – тут теж Міністерство інфраструктури буде долучатися для того, щоб підготувати інфраструктуру наших військових аеродромів для прийому такої техніки. З усіма зусиллями робиться все для того, щоби наша мрія перейти на цей літак здійснилася якнайшвидше", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, на початку січня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що тема надання Україні літаків зрушила з мертвої точки, українська сторона донесла до партнерів, що в цьому році нашій державі необхідно отримати всі необхідні для перемоги типи зброї.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...