Узурпатор "піднімає ставки": Білоруські прикордонники обстріляли польських бійців на їх власній території, - прикордонна служба Польщі

Білоруські прикордонники обстріляли польських солдатів – прикордонна служба Польщі - Фото

7 жовтня, ввечері, білоруські прикордонники обстріляли польських військових, які патрулювали кордон. Про це заявила прессекретарка Прикордонної служби Польщі підпоручик Анна Михальська, повідомляють Патріоти України з посиланням на Польське радіо.

"Патруль білоруської служби стріляв у напрямку солдатів Польського війська, які разом із прикордонниками патрулюють кордон. Імовірно, білоруський солдат використовував холості патрони, ніхто не постраждав. Можливо, цей постріл свідомо був спрямований не в ціль. Таких провокацій ми бачимо все більше", – сказала вона.

Михальська також повідомила, що протягом доби польські прикордонники запобігли 523 спробам незаконного перетину кордону з білоруської території. Затримали 35 мігрантів, громадян Іраку.

  • Від початку літа режим Лукашенка доставляє нелегальних мігрантів із Близького Сходу до кордонів Литви, Латвії та Польщі. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак назвав міграційну кризу "брудною грою Лукашенка і Кремля" .
  • 27 вересня ПАРЄ проголосувала за проведення дебатів щодо міграційної кризи на кордоні ЄС, хоча РФ активно виступала проти розгляду цього питання.
  • Наприкінці вересня на білоруському боці кордону з Польщею посилилися провокації. Йдеться про образи польських солдатів і офіцерів, імітацію кидання гранат і холості постріли.
  • 7 жовтня Європарламент прийняв резолюцію, в якій закликав притягнути до відповідальності в міжнародному суді режим диктатора Білорусі Олександра Лукашенка.

Україна може запустити виробництво Patriot: Посол Маркарова зробила гучну заяву

вівторок, 23 квітень 2024, 20:44

Перенесення виробництва Patriot в Україну є цілком реальним і переговори щодо цього вже ведуться. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Така задача у нас стоїть і від презид...

"Росіяни з добу не могли зрозуміти, чому ми з'явились там, де нас не було": Нацгвардія просунулась у Серебрянському лісі

вівторок, 23 квітень 2024, 20:15

Національна гвардія України має певні успіху в районі Серебрянського лісу у Луганській області. Трьом бригадам вдалося повернути частину території. Про це повідомив командувач Нацгвардії Олександр Півненко в інтервʼю LIGA.net, передають Патріоти Україн...