У 2014-му вони теж нібито це зробили: Підозрілі нюанси відведення військ РФ від кордону з Україною

Аналітики CIT розповіли про те, які нюанси є у відведення військ Росії від українського кордону. Про це повідомляється в акаунті CIT у блогерській платформі Medium, передають Патріоти України.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу наказав до 1 травня повернути в місця постійної дислокації особовий склад 58-ї армії, яка базується на Північному Кавказі, 41-ї армії Центрального військового округу, а також 7-ї, 98-ї і 76-ї десантних дивізій, які були перекинуті в окупований Крим.

Аналітики CIT вказують на те, що на повернення російських військ відведено менше 10 днів, тоді як перекидання їх до Криму і до кордонів України зайняло близько місяця. Це може частково пояснюватися тим, що за словами Шойгу, техніка 41-ї армії залишиться на полігоні «Погоново» під Воронежем. Там вона буде перебувати як мінімум до вересня, коли армія планує брати участь у стратегічних навчаннях.

Зазначається, що особовий склад армії знову може бути перекинутий під Воронеж за кілька днів. Разом з військовими частинами, які постійно базуються біля кордону України і в Криму, це означає, що певна загроза введення російських військ на Донбас або підконтрольну територію України зберігається.

Аналітик Енді Сколлік також згадав у Twitter, як у травні 2014 року заявлялося про відведення російських військ від кордону з Україною. Тоді були відведені не всі війська і в липні того ж року велися обстріли позицій ЗСУ через кордон. Наступного місяця російські війська отримали підкріплення і увійшли на Донбас у складі кількох батальйонно-тактичних груп. У CIT додали, що найближчими днями нові супутникові знімки покажуть, чи дійсно війська РФ будуть відведені від кордонів нашої країни.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...