В аеропорту Молдови затримали віцеголову проросійської партії "Шор" - їхала нібито на лікування

У міжнародному аеропорту Кишинева (Молдова) затримали заступницю голови проросійської партії "Шор" Марину Таубер на підставі постанови прокуратури від 1 травня через порушення умов запобіжного заходу. Про це йдеться на сайті Антикорупційної прокуратури Молдови, передають Патріоти України.

З Кишинева вона планувала полетіти до Тель-Авіва через Стамбул для нібито лікування. Напередодні, 28 квітня, прокуратура просила суд замінити їй запобіжний захід – з тимчасового звільнення під судовий контроль на попередній арешт. Таубер просила відкласти судове засідання щодо зміни запобіжного заходу, щоб вона змогла поїхати до Ізраїлю на лікування. Прокуратура заявляла, що вона може втекти від слідства.

Проросійській депутатці висунули звинувачення у тому, що вона дозволила, щоб організована злочинна група незаконно фінансувала партію "Шор". Також її звинувачують в участі у фальсифікаціях фінансового звіту за перші 6 місяців 2022 року, щоб приховати отримані та витрачені партією кошти. Сама депутатка вину не визнає та вважає справу політичним переслідуванням опозиції.

"З огляду на те, що обвинувачена вже кілька разів порушувала умови запобіжного заходу, прокуратура вважала за необхідне затримати її в аеропорту, оскільки існував значний ризик того, що Таубер сховається від органів карного розшуку", – йдеться у повідомленні.

Таубер опублікувала відеозвернення, де заявила, що вона планувала виліт за кордон для медичного обстеження. "Я планувала сьогодні поїхати за кордон, поїздка планувалася давно. Мені потрібен медичний огляд. Я не знала, що буде суд щодо зміни запобіжного заходу. Я хочу повідомити всім, щоб не хвилювалися: я їду на кілька днів і повернуся в четвер зранку, у мене є зворотний квиток. Мені потрібно поїхати, бо я не мала можливості зробити цього раніше і не знала про плани прокурорів", – сказала Таубер.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...