"В Африці місцевим кажуть, що українці - расисти": Нардеп Беленюк розповів, як протидіє російській пропаганді

Кандидат у президенти Національного олімпійського комітету України Жан Беленюк пояснив, як російська пропаганда набирає обертів в Африці. Український олімпійський чемпіон розповів про боротьбу із впливом росіян в інтерв'ю на YouTube-каналі «Бомбардир», передають Патріоти України.

Російська пропаганда давно впливає на африканське населення. Країни цього континенту входять до сфери інтересів Кремля, і Жан Беленюк розповів, яким чином Росія бореться за розуми африканців. «Вони беруть якусь ситуацію, умовно кажучи, а іноді й самі її провокують. Потім її роздмухують до всесвітніх масштабів, кажуть: «Там одні расисти, нацисти й все інше».

Мені здається, це правильний хід, що я поїхав туди. Дякую моєму помічнику Андрію. Він побачив публікацію Корнієнка, що ми їдемо в Руанду. Він мені відразу скидає, а через секунду я вже набираю Корнієнка і кажу: «Я мушу там бути», – пояснив Жан Беленюк.

Український олімпієць нещодавно побував у Руанді та ПАР. Він зазначив, що далеко не всі африканці мають уявлення про те, що насправді відбувається в Україні. Багато жителів африканських країн співчувають Україні. Але є чимало тих, хто дивиться і російські новини по телебаченню.

«У Руанді нас підтримують на дипломатичному фронті. Багато хто там бачить, що саме Росія напала на Україну. Все розумію, що війна – це погано. Країна в минулому стикалася з військовими діями, тож руандійці розуміють біль українців», – пояснив Жан Беленюк.

НАБУ оголосило в розшук ексзаступника секретаря РНБО

вівторок, 16 квітень 2024, 19:15

У вівторок, 16 квітня, Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, якого обвинувачують у зловживаннях під час закупівлі автомобілів для армії. Про це повідомляє пресслужба НАБУ у ...

"Не кожен отримає те, чого бажає": Генерал США пояснив, скільки Україні треба мобілізувати людей

вівторок, 16 квітень 2024, 18:28

Україні необхідно мобілізувати близько півмільйона людей, але необхідно провести для них дуже ґрунтовні навчання. Таку думку в інтерв’ю "Радіо Свобода" висловив американський генерал-майор у відставці Девід Грандж, передають Патріоти України. "Обговорю...