В Алжирі розбився "не имеющий аналогов в мире" російський Су-30, льотчики загинули

В Алжирі розбився Су-30

В Алжирі розбився багатоцільовий літак російського виробництва Су-30 МКА місцевих Повітряних сил, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters. В результаті авіакатастрофи, що сталась ввечері 27 січня, загинуло обидва льотчики.

Подія сталась в 500 км на схід від столиці Алжиру у провінції Уум-ель-Буаги. Президент Алжиру Абдельмаджид Теббоун підтвердив загибель двох пілотів. Він заявив, що літак Су-30 був навчальним.

Рештки алжирського Су-30 МКА після падіння Фото: alg24.net

За даними з відкритих джерел, загалом в Алжирі у складі Повітряних сил знаходилось 44 багатоцільових літаки Су-30 МКА, які були поставлені в рамках угоди підписаної в 2006 році.

Останні 6 літаків були отримані в 2018 році.

Су-30 МКА – це двомісний багатоцільовий винищувач покоління 4+ російського виробництва. Він створений на базі багатоцільового винищувача Су-30 та призначений для заміни Су-27 та Су-24.

Нещодавно літаки Су-30 СМ були отримані Білоруссю, загалом це вже 4 повітряні судна на озброєнні ВПС Білорусі.

Версія для Білорусі відрізняється встановленням західного обладнання французької фірми Thales. Мова йде про індикаторі на фоні лобового скла – Thales HUD 3022, також на білоруських Су-30СМ встановлені одновісні лазерні гіроскопи та багатоцільові рідкорісталічні дисплеї.

На озброєнні Повітряних сил Алжиру також перебувають бомбардувальники Су-24МК, що були модернізовані в Росії та поставлені у 2000-х роках.

Су-24МК доставка в Алжир – вивантаження з Ан-124

Су-24МК на озброєнні ВПС Алжиру

Су-24МК на озброєнні ВПС Алжиру

Точно відомо про втрату Су-24МК 13 жовтня 2014 року під час виконання планових польотів. Також 21 лютого 2019 року ВПС Алжиру втратили літак-розвідник Су-24МР (бортовий номер KG-93). В обох випадках екіпажі літаків загинули.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...