В архієпископа Ровеньківської єпархії, який втік до Росії, провели обшуки: Що знайшли

Українські правоохоронці прийшли з обшуками до керівника Ровеньківської єпархії УПЦ МП архієпископа Аркадія Таранова. Його підозрюють у колабораціонізмі, передають Патріоти України.

За інформацією видання LB.ua, слідчі дії проводилися в Одесі, де архієпископ офіційно зареєстрований. У будинку представника УПЦ МП виявили антиукраїнську літературу, яка "має ознаки розпалювання релігійної ворожнечі". Докази вилучили для експертизи.

Правоохоронці готують Ровеньківському архієпископу підозру за частиною 1, частиною 6 статті 111-1 "Колабораційна діяльність" Кримінального кодексу України. Зокрема, Таранова підозрюють у пособництві РФ та підтримці загарбників на тимчасово окупованій території Луганської області. Він наразі перебуває у Росії.

Важливий момент: Чи можуть Польща та інші країни силою повернути до України військовозобов’язаних чоловіків

субота, 4 травень 2024, 6:50

Польща, як і інші демократичні країни ніколи не підуть на такий крок, як видача Україні військовозобов’язаних чоловіків, яких вдома кваліфікують як ухилянтів, а за кордоном вони визнані біженцями. А консульське обслуговування громадян стосується внутрі...

"Скажу так": Виробляти Patriot дуже складно і дорого, краще робити власну зброю, - Юсов

субота, 4 травень 2024, 6:44

Україні не потрібно робити зенітно-ракетні комплекси Patriot, тому що вони дуже дорогі та складні у виробництві. Треба виробляти таке озброєння, яке можна буде самостійно модернізувати. Про це "Фокусу" заявив спікер Головного управління розвідки Мініст...