В АТЕШ розповіли, який батальйон РФ підірвав Каховську ГЕС - один з окупантів вже розмріявся про знищення інших дамб

У партизанському русі "Атеш" назвали виконавців підриву Каховської ГЕС. За даними українських партизанів, теракт здійснили окупанти з 1 батальйон 205 мотострілецької бригади з міста Будьоннівськ Ставропольського краю, передають Патріоти України.

Відповідне повідомлення з'явилося в Telegram-каналі "Атеш". Тим часом один з одіозних окупантів-пропагандистів публічно визнав, що Росія вчинила цей страхітливий злочин.

В "Атеш" заявили, що підрив Каховської ГЕС здійснили окупанти з 1 батальйону 205 мотострілецької бригади з міста Будьоннівськ Ставропольського краю. Всім причетним, судячи з повідомлення, слід відтепер ходити, озираючись.

"Рух "АТЕШ" отримав інформацію, хто підірвав Каховську ГЕС. Це зробив 1 батальйон 205 мотострілецької бригади з міста Будьоннівськ Ставропольського краю. Ми вже розіслали орієнтири керівництва бригади та виконавців цього злочину нашим агентам. За таке мститимемося!" – зазначено у повідомленні.

Тим часом один із окупантів-пропагандистів, такий собі Єгор Гузенко (позивний "Тринадцятий"), який воює на Херсонщині, визнає, що це російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС і закликає підривати й інші греблі на Дніпрі. На це звернув увагу український журналіст Денис Казанський.

Окупант визнав, що російські терористи висадили в повітря дамбу Каховської ГЕС, щоб зупинити контрнаступ української армії.

"Скільки, скільки я казав, що якось цю дамбу підірвуть, коли ми залишили Херсон... Дуже багато про це було, але мені не вірили. Точніше, вірили, але не всі. З тактичного погляду про наступ на Херсонському напрямку х* хли можуть забути. Це раз. І зараз питання у тому, наскільки ефективно, організовано евакуюють з островів наших хлопців.І з прибережної лінії перемістять на інші позиції. Питання лише у цьому. Якщо це питання пройде без втрат, то можна взагалі хоч усі греблі на Дніпрі попідривати нах*й – тільки на користь піде", – заявив злочинець.

Він мріє про повторні теракти вже на інших українських гідроспорудах. "Якщо все пройде за планом,як у пісні "Громадянської оборони", то на Дніпрі є ще інші ГЕС, з якими, я думаю, варто розібратися", – закликав окупант.


Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...