В авто знайшли чимало "цікавих" речей: Під Києвом затримали представника УПЦ МП (фото)

Нещодавно у Київській області правоохоронці затримали ченця УПЦ МП за роботу на Росію, а декілька днів тому на в'їзді до Києва прикордонники затримали священника УПЦ МП, у телефоні якого знайшли подяку від "колег" з російської Твєрі та російські контакти. Про це інформує ДПСУ, передають Патріоти України.

Прикордонники перевірили інформацію щодо священнослужителя по базах даних та відкритих джерелах і з'ясували, що уродженець Житомирської області 1974 року народження, донедавна був настоятелем одного з храмів УПЦ МП на території Київщини.

У його мобільному телефоні прикордонники виявили номера російських операторів, літературу російського походження та подяку від голови Твєрьської митрополії РФ, яку вручили за "добросовісну працю" під час проходження практики у лютому 2023 року, тобто коли вже як рік тривала повномасштабна збройна агресія РФ проти України.

Також у клірика знайшли й друковану літературу російського походження. Зазначається, що для "сповіді" священника передали співробітникам СБУ, оскільки виникла підозра щодо його можливої причетності до диверсійної діяльності країни-агресора на території нашої країни.


"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...

Це був фальстарт? У Раді відреагували на скандальне рішення МЗС щодо консульських послуг для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 17:25

Рішення МЗС щодо призупинення надання консульських послуг для чоловіків за кордоном в Раді вважають антиконституційним і таким, що не відповідає ухваленому раніше закону про мобілізацію. Про це в коментарі "РБК-Україна" розповіли джерела в профільному ...