У Бердянську американці збудували унікальне модульне містечко Морської охорони з причалами і передовою інфраструктурою

Діячів "великого будівництва" американські спонсори не допустили

У місті Бердянськ Запорізької області урочисто відкрили пункт базування дивізіону Морської охорони Держприкордонслужби, який побудували за гроші США. Про це повідомляє Держприкордонслужба в п'ятницю, 13 серпня, зазначають Патріоти України.

Відзначено, що сучасний дивізіон морської охорони Маріупольського загону було створено в 2021 році. Він став місцем базування для значної частини корабельно-катерного складу Керченського загону Морської охорони, який зайшов у Бердянськ у 2014 році, під час окупації Росією Автономної Республіки Крим.

Військове містечко, яке побудували з нуля, не має аналогів в Україні. Крім житлових модулів, воно має технічні модулі й причали. Забезпечено тривалу автономність містечка і мобільність із можливістю розгортання на нових позиціях.

За словами радника посольства США в Україні - Кевіна Кільєра, проект міжнародної допомоги з модернізації Морської охорони триває три роки. Програма (EXBS) витратила в якості технічної допомоги майже 6 млн доларів, при цьому 4 млн було витрачено на об'єкти в Маріуполі і Бердянську. І цю роботу ще не завершено, адже почався новий етап проектування Центру технічної підтримки в Одесі вартістю 12 млн доларів.

Також відзначено, що допомога США на підтримку Морської охорони Держприкордонслужби не обмежується інфраструктурними проектами і підготовкою персоналу. Найближчим часом за підтримки США очікується оновлення корабельно-катерного складу.

Нагадаємо, Міністерство оборони опрацьовує питання добудови корабля Володимир Великий. Судно може замінити фрегат Гетьман Сагайдачний у бойовому складі Військово-Морських сил ЗСУ.

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...

"У різних країн - різні страхи": Прем’єрка Естонії назвала причину, чому Україну підтримують недостатньо

субота, 18 травень 2024, 21:59

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, її цитує ERR, повідомляють Патріоти України....