У Багдаді кількатисячний натовп безперешкодно минув блокпости місцевих силовиків і напав на посольство США

Декілька тисяч демонстрантів атакували посольство США в Іраку у вівторок, 31 грудня, під час акції протесту проти американських авіаударів по військових об'єктах шиїтьских бойовиків на іракській території, повідомляють Патріоти України з посиланням на DW.

“Тисячі протестувальників безперешкодно пройшли через блокпости, які відділяють так звану „зелену зону“ в Багдаді, де розташовані урядові об’єкти та дипломатичні представництва. Вони кричали „смерть Америці“, палили американські прапори та розмахували плакатами з закликом до закриття посольства США”, — пише видання.

Після цього демонстранти спробували прорватися на територію американського дипломатичного представництва, кидаючись пляшками з водою та розтрощивши камери спостереження у той час, як іракські правоохоронці намагалися відтіснити їх від посольства.

Спроба атакувати посольство відбулася після поховання загиблих від американського авіаудару по бойовиках шиїтського угруповання “Катаїб Хезболла”. Повітряні сили США завдали удару по позиціях угруповання у Сирії та Іраку 29 грудня.

Бомбардування стало відповіддю на загибель громадянина США під час обстрілу військової бази в Іраку 27 грудня. Загалом внаслідок ударів загинули 25 бойовиків.

Шиїтське угруповання “Катаїб Хезболла” діє на території Сирії та Іраку, є тісно пов’язаним з Іраном та отримує з цієї країни військову підтримку. Водночас Багдад толерує присутність угруповання на території власної країни.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...