"У деталі вдаватися недоречно": Посол Франції розповів, коли Зеленський зустрінеться з Путіним

Президент Франції Еммануель Макрон активно працює, щоб зустріч лідерів "нормандського формату" відбулася у вересні.

Стало відомо, коли Зеленський може зустрітися з Путіним. Фото: delfi.ee.

Зустріч президентів України і Росії Володимира Зеленського та Володимира Путіна в рамках переговорів "нормандського формату" може відбутися вже до кінця вересня. Таку заяву зробив у середу, 11 вересня, посол Франції в Україні Етьєн де Понсен, передають Патріоти України.

"Я можу підтвердити, що сьогодні відбуваються дуже тісні контакти на рівні президента республіки Макрона з канцлером Німеччини Меркель і одночасно президентами Зеленським і Путіним у надії провести цю зустріч ще до кінця поточного місяця. Президент республіки приділяє цьому питанню дуже велику особисту увагу, тому ми сподіваємося, що ця запланована зустріч може реалізуватися", – сказав дипломат.

Посол не розповів, які теми будуть обговорювати лідери, посилаючись на те, що на його посаді йому буде "трохи недоречно вдаватися в деталі переговорів, які зараз проходять дуже інтенсивно". "Тим не менш, всім більш-менш відомі ті пункти, які розглядаються, як, можливо, попередні умови, це реалізація Мінських домовленостей, які фігурують у центрі цих переговорів", – додав він.

Джерело: Укрінформ

Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: