У добрий час: "Айленди" ВМС України вийшли в море

Патрульні катери «Слов’янськ та «Старобільськ» типу Island, на урочистостях

Українські патрульні катери типу “Айленд” вийшли в море з Практичної гавані Одеси для виконання курсових задач, повідомляють Патріоти України з посиланням на Український мілітарний портал.

Патрульні катери «Слов’янськ та «Старобільськ» були введені до складу ВМС ЗС України на урочистій церемонії в Одесі, яка відбувалась 13 листопада 2019-го року.

Нещодавно на два переданих від США патрульних катери типу Island було встановлено стволи та автомати з 25-мм спареної артилерійської установки 2М-3М.

2М-3М є засобом самоооборони кораблів та може бути використаних для знищення цілей на відстані до 3 000 метрів.

У перспективі майбутні катери типу Island вже можуть бути озброєні американськими артустановками Mk 38 більш пізнішої версії, котрі вже мають оптико-електрону систему наведення та стабілізацію.

Також розглядається доотримання аналогічних установок і на «Слов’янськ та «Старобільськ», проте остаточного рішення не прийнято.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...