У добрий час: Сенат США погодив терміни санкцій проти ПП-2

В обмін на винесення ініціативи на голосування республіканці перестануть блокувати затвердження 32 кандидатур на різні посади в адміністрації.

У Сенаті США погодили терміни санкцій проти ПП-2

Сенат США 14 січня проголосує за законопроект республіканця сенатора Теда Круза від Техасу щодо запровадження нових санкцій проти газопроводу Північний потік-2. Голосування з цієї ініціативи має відбутися у верхній палаті Конгресу. Про це у суботу, 18 грудня, повідомляє Politico, зазначають Патріоти України.

Відомо, що для затвердження законопроекту буде потрібно 60 голосів. Це означає, щоб домогтися прийняття ініціативи верхньою палатою, республіканцям потрібно заручитися підтримкою щонайменше 10 демократів.

Ініціативу також має затвердити Палата представників, після чого вона надійде на підпис президентові країни.
Раніше цього року Круз заблокував кандидатів Байдена на посади Казначейства, Держдепу, нових послів США, заявивши, що блокада продовжиться, поки адміністрація президента США не введе санкції проти трубопроводу, схвалені Конгресом.
Група американських сенаторів зареєструвала Акт гарантування суверенітету України шляхом посилення її оборони. Законопроект передбачає накладення негайних санкцій на оператора російського газопроводу Північний потік-2 та надання Україні $450 млн. фінансової допомоги на військові потреби.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...