В Енергодарі паніка через обстріл ЗАЕС, росіяни ховають між енергоблоками зброю, - мер

В окупованому Енергодарі паніка через недавній обстріл Запорізької АЕС, яка розташована у місті, росіяни ховають між енергоблоками важку зброю. Про це сказав мер Енергодара Дмитро Орлов в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Звичайно, є паніка в місті і ми розуміємо, що зараз буде наступна хвиля бажаючих евакуюватися на підконтрольну ЗСУ територію", - сказав він. За словами мера, через обстріл частина міста залишилась без енергопостачання.

Орлов зазначив, що окупанти ховають на станції дуже багато зброї, яку використовують поблизу атомних енергоблоків.

"Вони ховають важку зброю, тобто ракетні системи залпового вогню, між енергоблоків. Тобто вони трохи відходять і обстрілюють протилежний бік Дніпра, місто Нікополь, Марганець та Запорізький напрямок. А потім ховають ці системи між енергоблоками", - пояснив він.

Мер Енергодара не виключає, що на Запорізькій АЕС є замінування і плануються різного характеру провокативні дії. "Це може стати наступною проблемою по забезпеченню фахівцями, які експлуатують АЕС", - повідомив він.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...