В Естонію не пропустили потяг з Росії з написом "русскій мір" (фото)

В Естонію не пропустили товарний потяг з Росії з написом "русскій мір". Прикордонники змусили локомотивну бригаду зафарбувати її синьою фарбою. Про це розповіли в прес-центрі Південної префектури Естонії, передають Патріоти України.

Як сказано в повідомленні, росіяни везли мазут. Однак на чотирьох цистернах виявили напис "русскій мір". Локомотивна бригада заявила, що нічого не знає про це маркування.

Естонські прикордонники зупинили потяг і змусили зафарбувати написи синьою фарбою. Вони не дозволили заклеїти їх чорною плівкою або тимчасово приховати будь-яким іншим способом. Росіянам дали зрозуміти, що або вони зафарбують знаки агресії, або можуть повертатися назад в РФ. Локомотивна бригада без зайвих слів взялася за синю фарбу і видалила написи.

"Оскільки кремлівський режим жорстоко вбиває мирних жителів в Україні, що не має виправдання, ми ні за яких обставин не погодимося з публічною демонстрацією символіки агресора. Слава Україні", — сказано в повідомленні.

Позиція Естонії щодо війни

З моменту повномасштабного вторгнення Росії Таллінн всіляко підтримує Київ. За співвідношенням військової допомоги до ВВП Естонія стала лідером. Поставки озброєння від Балтійської держави нашій країні перевищили суму в 1% від ВВП.

Естонія 19 січня оголосила про рекордний пакет військової допомоги для ВСУ. Він включає десятки 155-мм і 122-мм гаубиць, тисячі артилерійських снарядів і більше сотні протитанкових гармат Carl-Gustav.

А місяць тому Естонія передала індивідуальні засоби захисту для українських воїнів. Таллінн також виступає за зниження граничної ціни на російську нафту. Це допоможе посилити санкційний тиск на РФ.

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...

СБУ затримала чергового зрадника, який працював на росіян (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 20:02

Співробітники СБУ викрили зрадника, який створював кремлівську пропаганду на замовлення розвідки РФ. За роботу агентові окупанти заплатили майже 250 тис. у гривневому еквіваленті. Тепер він отримав те, на що заслуговує – 15 років тюрми. Про це повідоми...