У ГУР поділились свіжими даними, скільки стратегічних ракет залишилося у Росії

У Росії зменшуються запаси стратегічних ракет. Якщо на 24 лютого 2022 року у росіян налічувалося 2300 одиниць, то зараз на території РФ 900 ракет. Про це у п'ятницю, 5 січня, повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, пише Ліга Новини.

Він уточнив, що це сукупні дані, котрі враховують і ракети Калібр, і Х-101, і крилаті ракети Х-555, Х-55 та інші.

У той же час, він підкреслив, що зменшення їх кількості не означає те, що загроза ракетних ударів стала нижчою.

Юсов зазначив, що росіяни могли отримати ракети з КНДР, проте цю інформацію нині перевіряє ГУР.

"Проте дійсно відомо, що окупанти хотіли закуповувати ракети іноземного виробництва - були такі запити та велись перемовини", - заявив він.

Про результати таких перемовин у військовій розвідці пообіцяли повідомити окремо.

Юсов додав, що Росії потрібні значні запаси ракетних озброєнь не лише для їх використання проти України, але й для збереження власного іміджу "військової наддержави".

"Росія має демонструвати потенційну спроможність вести ефектвні дії на інших напрямках. Але цифри, які ми озвучуємо, відомі не лише нам, а й нашим партнерам та майбутнім союзникам (чи, навпаки, потенційним противникам) РФ. Якщо у них Калібрів залишилось близько 200, то ця інформація відома багатьом у світі", - уточнив він.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...