В Ідлібі Туреччина ударом із ПЗРК збила літак військ Асада L-39 (відео)

Спочатку в Мережі повідомлялося, що знищений бомбардувальник ВКС Росії "Су-24". Однак, як з'ясувалося пізніше, мова йде про повітряне судно військ Асада.

У Сирії зазнав аварії літак. Стався інцидент в районі міста Саракіба, що в провінції Ідліб. Відео знищення літака оприлюднив Telegram-канал "Український Діалог", передають Патріоти України.

Літак був збитий в неділю, 1 березня. Джерела запевняють, що зробила це турецька армія, пілот встиг катапультуватися. Про його долю інформації немає. Скоріш за все, по борту вдарили з ПЗРК.

"Збитий сирійський L-39, прозваний "літаючою ЗУшкой" - пише Telegram-канал "Рибар". Він також уточнив, що "пуск був здійснений з турецького спостережного пункту під Саракібом". Варто зазначити, що біля Саракіба, де впав літак, в останні дні точаться запеклі бої. Протурецькі сили там намагаються відбити у Сирійської арабської армії (САА) Башара Асада контроль над стратегічною трасою М5.

Ось що пише про ситуацію на даній ділянці російський Telegram-канал "Рибар", посилаючись на військове джерело в САА: "Підрозділи САА завдали ударів по декількох вогневих позиціях під Саракібом одночасно з масованими авіаударами сирійських ВПС і російських ВКС по позиціях терористів в регіоні".

Відразу після інциденту керівництво САА оголосило про закриття неба над Ідлібом і пригрозило знищувати в даному районі будь-які цілі.

"Партнер другого сорту"? Позиція Заходу щодо Києва викликала хвилю невдоволення в Україні

четвер, 18 квітень 2024, 9:40

В Україні викликала хвилю невдоволення оперативна допомога західних країн Ізраїлю, оскільки українці вже понад два роки перебувають під масованими російськими обстрілами, передають Патріоти України. "Очевидно, що українці спостерігають різницю в підхо...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 18 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 9:35

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.04.24 орієнтовно склали: