В ЄС натякнули на припинення фінансової допомоги Україні через рішення КСУ

Євросоюз розглядає інституції для боротьби з корупцією як найважливіший інструмент для втілення реформ.

В Європейському Союзі нагадали, що надання фінансової допомоги Україні пов'язане з незалежними, ефективними і вільними від політичного тиску антикорупційними органами. Про це йдеться в ексклюзивному коментарі Представництва Євросоюзу в Україні, передають Патріоти України.

"Європейський Союз розглядає інституції для боротьби з корупцією, створені після Революції гідності на вимогу українського народу, як найважливіший інструмент для перетворення України і для більш тісних політичних і економічних зв’язків з ЄС. Величезна допомога ЄС, в тому числі фінансова, у різних сферах, відповідно безпосередньо пов’язана з антикорупційними органами, котрі працюють незалежно, ефективно і є вільними від політичного або іншого тиску", - наголосили в Представництві ЄС.

Також в заяві сказано, що якщо з’явиться запит від української влади, то Євросоюз "буде готовий надати допомогу щодо обрання шляхів відновлення необхідної правової визначеності, що було також у випадку попередніх рішень Конституційного суду, пов’язаних з антикорупційними інституціями".

Джерело: УНІАН

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...