В ЄС не домовилися про стелю цін на російський газ: Bloomberg назвав країни, які проти

Міністри енергетики кількох країн ЄС, включаючи Німеччину, Австрію, Чехію та Угорщину, виступили проти ідеї обмежити ціни на російський газ. Вони побоюються, що у такому разі Росія остаточно перекриє постачання палива до регіону. Такі заяви були озвучені на зустрічі європейських голів Міненерго 9 вересня, повідомляють джерела Bloomberg, передають Патріоти України.

За їхніми даними, при цьому розглядається варіант запровадити цінову стелю для всього газу, а не лише російського. "Держави-члени не хочуть обмежувати ціну тільки на російський газ через побоювання, що Москва у відповідь припинить постачання газу, що залишився до Європи. Поки неясно, як блок зможе переконати постачальників погодитися на нижчі ціни, і остаточної угоди досі немає" , – зазначає видання.

Введення цінової стелі для всього газу в ЄС розкритикували у Єврокомісії, повідомляло Politico. Брюссель вважає, що такий варіант значно складніше втілити, ніж обмежити ціни лише на паливо із Росії. При цьому, за даними видання, Єврокомісія вимагає, щоб рішення про цінову стелю приймалося не одноголосно всіма країнами ЄС, а більшістю голосів. Тому незгода окремих країн може і не завадити запровадженню обмежень.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...