В Європі поновлює самостійність потужний центр сили: Кулеба розповів про користь Brexit для України

Врешті від Brexit можуть виграти як Британія, так і її партнери: ЄС, США, Україна. Програє лише недоімперія Путіна, адже британську рішучість протистояти експансії Москви заважали як підготовка до Brexit , так і загравання ряду країн ЄС з Кремлем

Віцепрем’єр-міністр з європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба вважає, що Brexit принесе переваги відносинам України і Великої Британії. Про це урядовець написав у своєму Twitter, коментуючи вихід Британії з ЄС, зазначають Патріоти України.

"Я думаю, що Brexit, зрештою, піде на користь і Британії, і ЄС, і нашим відносинам з Британією. У нас буде нормальна торговельна угода, а вони матимуть більше гнучкості у питаннях підтримки України", - вважає віцепрем’єр.

Він додав, що Британія навіть поза межами ЄС залишиться великим другом і партнером України.

Кулеба також висловив оптимізм щодо шляху України до ЄС на тлі Brexit. "Британії всі казали: не вийдете. Нам всі кажуть: не ввійдете. Але їм вдалося. Нам теж вдасться", - наголосив віцепрем’єр.

Нагадаємо, 31 січня 2020 року Велика Британія офіційно залишила Європейський Союз. Наразі вихід Британії нічого не змінює у торговельних відносинах з Україною. До 31 грудня 2020 року між обома країнами, як і дотепер, діятиме Угода про асоціацію між Україною та ЄС.

За урядовими планами, з 1 січня 2021 року між Україною та Британією буде діяти угода про вільну торгівлю, текст якої, кажуть в Кабміні, вже погоджено.

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...