В Ірані підняли червоний прапор: Востаннє таке було перед ударом по базах США після вбивства Сулеймані (відео)

Іранська влада підняла червоний «прапор помсти» над мечеттю Джамкаран у Кумі та мавзолеєм Шах-Черах у Ширазі, передають Патріоти України.

Востаннє таке було перед ударом по американських базах в Іраку після ліквідації США командувача спецпідрозділу Аль-Кудс корпусу вартових ісламської революції генерал-лейтенанта Касема Сулеймані у січні 2020 року.

З чим пов’язана поява червоного прапора над іранськими святинями цього разу наразі не зрозуміло, проте, як вважається, це може бути провісником якихось військових кроків з боку Тегерана.

Про відповідні приготування раніше повідомило видання The Wall Street Journal. У відповідь на це США заявили, що готові стати на захист свого партнера.

«Ми стурбовані картиною погроз та підтримуємо постійний контакт по військових та розвідувальних каналах із саудівцями», — зазначили у Раді національної безпеки Білого дому.

Приводом для атаки може бути висвітлення масових антиурядових протестів в Ірані супутниковими каналами новин Саудівської Аравії. «Це наше останнє попередження, тому що ви втручаєтеся у наші внутрішні справи через ці ЗМІ», — погрозив раніше командувач КСІР генерал-майор Хоссейн Саламі.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...