В Ірпені окупанти танками давили тіла мертвих і розстрілювали тих, хто їм не подобався, - Маркушин


Війська країни-агресора вбивали мешканців Ірпеня Київської області, які їм з тієї чи іншої причини не подобались. Крім того, танки окупантів давили тіла загиблих українців. Про це під час брифінгу розповів мер Ірпеня Олександр Маркушин. За його словами, свідками злочинів ворога стали мешканці міста, передають Патріоти України.

"Місцеві розповідали дуже неприємні речі. Що їх вивозили – хотіли ділити: чоловіків окремо, жінок – окремо. Але люди змогли сховатись. (Окупанти. – Ред.) забирали мобільні телефони, повністю обшукувати – щоб не могли (українських. – Ред.) військових попередити, де їхня (російська. – Ред.) техніка чи будь-яку інформацію передати. Розповідали історії – які люди їм (росіянам. – Ред.) не подобалися – вони розстрілювали їх (жителів. – Ред.). Це вже злочин. Сьогодні наша команда займалася вивезенням тіл загиблих мешканців. Я скажу, це, може, комусь не сподобається, вони танками тіла вбитих (українців. – Ред.) давили", – повідомив Маркушин.

Розповідаючи про поточну ситуацію, мер Ірпеня уточнив, що місто перебуває "під 100% контролем наших військових". При цьому він закликав мешканців поки не повертатися, оскільки окупанти постійно обстрілюють населений пункт.

"В Ірпені сьогодні все ще небезпечно – нас постійно обстрілюють з районів Бучі, Ворзеля. Місто постійно страждає від обстрілів "Градів", мінометів, важкої артилерії, танків та стрілецької зброї. Але периметр повністю контролюється нашими військами і в Ірпені немає російських окупантів", – резюмував Маркушин.

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...