В ISW назвали країну Африки, яка стала новою "ціллю" Путіна: У чому інтерес Кремля

Військово-політичне керівництво країни-терориста Росії намагається розширити свій вплив на авторитарні режими у західній та центральній Африці. Напередодні офіційні особи РФ зустрілися в Москві з представниками Чаду та обговорили, зокрема, двосторонню військово-технічну співпрацю та регіональну безпеку, передають Патріоти України.

Кремлівський диктатор Володимир Путін провів окрему зустріч із лідером чадської хунти Махаматом Ідрісом Дебі, щоб обговорити "зусилля боротьби з тероризмом". Про це йдеться у аналітиці Інституту вивчення війни.

На думку аналітиків, росіяни приділяють особливу увагу колишнім французьким колоніям у Сахелі, таким як Малі, Буркіна-Фасо та Нігер. Зокрема РФ має намір побудувати військову базу на африканському континенті.

У ISW зазначили, що Кремль, ймовірно, намагається розширити свій вплив в Африці через міністерство оборони та контрольований міністерством Африканський корпус. Аналітики впевнені, що зрештою країна-терорист Росія може висунути умови для розширення операцій Африканського корпусу в Чаді, враховуючи російсько-чадські урядові зустрічі, що відбулися 24 січня.

Крім того, в РФ заявили, що 100 російських військовослужбовців здійснюватимуть охорону виконавчої влади та проводитимуть контртерористичні операції у Буркіна-Фасо, а ще 200 осіб прибудуть до країни найближчим часом.

Аншлаги Кобзона сьому добу поспіль, у ворога й посилена утилізація артилерії: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 травня

понеділок, 20 травень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали:

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 8:00

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики) л...