В Італії судять "друга Путіна", який підтримав анексію Криму

Сам Маттео Сальвіні називає себе єдиним міністром в Європі, якого судять за виконання свого обов'язку.

Колишній міністр внутрішніх справ Італії, лідер правопопулістської партії "Ліга" Маттео Сальвіні постав перед судом в Палермо. Його звинувачують в перевищенні повноважень і незаконному утриманні на судні мігрантів, які прибули до Італії, інформують Патріоти України

У серпні 2019 року судно іспанської благодійної організації Open Arms зі 147 врятованими мігрантами на борту протягом 19 днів не могло висадити їх на берег. Попри те, що умови на судні постійно погіршувалися, Сальвіні, який вирішив закрити італійські порти для човнів з мігрантами, відмовлявся евакуювати людей.

У підсумку мігранти висадилися на італійському острові після того, як прокурор Італії віддав розпорядження про евакуацію судна. В Україні Сальвіні відомий тим, що засуджував Євромайдан, підтримував так званий референдум в Криму 2014 року і відвідував півострів після анексії, а у 2019 році звинуватив "проукраїнських неонацистів" в підготовці замаху на себе.

Очікується, що в суді свідчитимуть п'ять колишніх міністрів, а також голлівудський актор Річард Гір, який передавав мігрантам допомогу. У 2019 році Сальвіні у відповідь на критику з боку актора запропонував йому забрати врятованих людей в Голлівуд.

Перед засіданням Сальвіні опублікував в Twitter селфі з підписом: "Тут в залі суду в'язниці Палермо судовий процес, якого хотіли ліві і любителі нелегальних іммігрантів: у скільки це обійдеться італійським громадянам".

За звинуваченням в незаконному утриманні людей і перевищенні повноважень Сальвіні може загрожувати до 15 років тюремного ув'язнення.

Раніше інший сицилійський суд не став розглядати аналогічну справу проти Сальвіні щодо судна "Грегоретті", яке в липні 2019 року на п'ять днів заблокували в сицилійському порту Аугуста. На борту судна італійської берегової охорони перебували 116 мігрантів. У травні суд постановив, що Сальвіні не може відповідати за політику уряду.

Сам Маттео Сальвіні називає себе єдиним міністром в Європі, якого судять за виконання свого обов'язку. Лідер італійських правих відомий тим, що в той час, коли він обіймав посаду міністра внутрішніх справ - з червня 2018 до серпня 2019 року - він проводив політику "закритих портів" щодо мігрантів.

Він неодноразово безпосередньо дзвонив операторам рятувальних суден і забороняв висадку мігрантів на берег. Сальвіні неодноразово називав рятувальні судна "таксі для мігрантів". Сальвіні відомий як прихильник Володимира Путіна і не раз закликав до скасування санкцій проти Росії. За порівняно короткий час він кілька разів приїжджав до Москви.

Джерело: ВВС Україна

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...

"Путін буде вимушений відкривати другий фронт у Калінінграді, в Курській області, у Придністров’ї": У РДК анонсували нові рейди

субота, 20 квітень 2024, 7:56

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) з позивними "Лакі", "Могила" та "Кардинал" пояснили, для чого здійснюють рейди на Білгородщину та анонсували "сюрприз" для країни-агресорки. Про це йдеться у відео на YouTube-каналі "Український Свідок", пе...