В Ізюмі окупанти викрали відомого українського письменника та його сина

Російські окупанти викрали письменника та волонтера Володимира Вакуленка в Ізюмі. Востаннє на зв'язок митець виходив ще 7 березня. Про це повідомила у Facebook колишня дружина письменника Ірина Новицька, передають Патріоти України.

"Учора підтвердилося те, що я вже від кінця березня підозрювала. Володимира Вакуленка, ізюмського волонтера та літератора, мого колишнього чоловіка і батька нашого сина, приблизно тиждень тому забрали за доносом або російські вояки, або представники окупаційної влади. Його подальша доля, як і доля Віталика, невідома", – написала жінка.

Як вдалося дізнатися журналістам "Суспільного", востаннє на зв’язок митець виходив ще 7 березня. Новіцька припустила, що російські військові могли ним зацікавитись через його проукраїнську позицію та участь в АТО. Причому "здали", скоріш за все, свої ж.

Творчість Вакуленка

У його доробку – 13 книжок. Свій стиль характеризує як "контрлітература", називаючи так експериментальний стиль на ґрунті постмодернізму, модернізму та неокласицизму, з елементами логічного абсурдизму. Від 2003 до 2006 входив до ізюмського літоб'єднання "Крем'янець".

Лавреат:

  • міжнародної літературної премії імені Олеся Ульяненка;
  • Всеукраїнського конкурсу імені Леся Мартовича;
  • "Коронації слова".

"Є плани і на Львів, і на Київ": Самусь оцінив, чи може РФ знову піти у наступ на великі міста

неділя, 5 травень 2024, 7:37

Директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь в ефірі телемарафону прокоментував слова представника ГУР Вадима Скібіцького про можливий наступ РФ на Суми та Харків. "Плани у росіян є. Плани є і на Київ, і на Львів. Оскільки вони б не починал...

Не все так просто! Обіцяну зброю Україна отримає лише влітку чи навіть пізніше, - NYT

неділя, 5 травень 2024, 7:24

Після схвалення нової програми американської військової допомоги Україна вже отримала кілька термінових поставок зброї, але із наступними партіями можуть виникнути затримки. За даними видання, минулої неділі Україна отримала партію протитанкових засобі...