У Кабулі готуються до приходу талібів: Посольство США в Афганістані знищує документи

Схоже ніщо вже не врятує режим, котрий американці з союзниками по НАТО плекали стільки років в Афганістані

Посольство США наказало персоналу знищити секретні документи і інформацію на комп'ютерах, повідомляє Національне громадське радіо США, зазначають Патріоти України.

Американські війська повернулися допомогти вивести американських чиновників. У країну зайшли два батальйони морської піхоти і один армійський батальйон. Вони будуть базуватися в кабульському аеропорту. Забезпечуватимуть безпеку повітряного транспорту американських дипломатів.

Більшість дипломатів евакуювали. Частина залишиться працювати в посольстві.

Пентагон перекине в Афганістан додаткові сили для організації евакуації співробітників посольства США. У Державному департаменті США повідомили про плани скоротити дипломатичний штат в Кабулі в зв'язку з погіршенням ситуації з безпекою. Про повну евакуацію мова не йде. Афганістан покинуть співробітники, які можуть працювати віддалено, а також ті, чия присутність не є обов'язковою для виконання "основних функцій" посольства.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...