У хід пішло каміння: Військовослужбовці Індії та Китаю побилися на кордоні

Це вже не перші зіткнення між індійськими і китайськими військовими в гірських прикордонних районах.

Військові Індії та Китаю вступили в рукопашний бій в районі гірської прикордонної застави на кордоні індійського штату Сіккім і КНР. Інцидент стався в суботу, серед індійських прикордонників є постраждалі, передають Патріоти України із посиланням на інформаційне агентство ptinews.

За даними агентства, військові з обох сторін зараз відведені від місця зіткнення. Інцидент був завершений після переговорів між представниками місцевого командування двох країн. "Війська вирішують такі питання спільно відповідно до встановлених протоколів. Такий інцидент стався вперше після довгої перерви", - цитує агентство слова військового джерела.
Джерело не назвало причин, через які сталося зіткнення. За попередніми даними, вогнепальна зброя не використовувалася, але сторони кидали одна в одну каміння. Як в свою чергу повідомив телеканал News18, в зіткненні брало участь до 150 солдатів з обох сторін.
Це вже не перші зіткнення між індійськими і китайськими військовими в гірських прикордонних районах. Влітку 2017 року, між прикордонниками двох країн відбулося 73-денне протистояння, що супроводжувалося сутичками на плато (ред. - Дунлан - регіон на стику кордонів Бутану, індійського штату Сіккім і Тибетського автономного району КНР). У вересні 2019 року військові двох країн близько доби стояли один навпроти одного ланцюгом в районі озера Пангонг-Цо в гірській області Ладакх, щоб не пропустити один одного. Вогнепальна зброя в цих випадках не застосовувалася. Після цього Нью-Делі і Пекін повідомили про намір уникати подібних інцидентів.
У 1962 році між Індією і Китаєм стався збройний прикордонний конфлікт. Пекін досі висуває претензії на 3,5 тис. кв. км території індійського прикордонного штату Аруначал-Прадеш. Нью-Делі в свою чергу вважає, що КНР "незаконно окупує" більше 43 тис. кв. км індійського штату Джамму і Кашмір.

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...