У Кремлі підгорає: Білий дім зробив гучну заяву щодо винищувачів для України

Кремлівському карлику дають зрозуміти, що чим довше воно впиратиметься звільненню України, тим швидше настане крах його армії. Вашингтон робить черговий "шах" москві.

Сполучені Штати Америки вітатимуть рішення інших країн передати Україні винищувачі.

У США вважають суверенним правом кожної держави приймати рішення щодо поставок Києву літаків МіГ-29 або інших бойових машин, заявив у п'ятницю під час брифінгу в Вашингтоні координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

"Ми ніколи не диктували іншим партнерам, що вони можуть або не можуть надавати та в які терміни. Якщо хтось із наших союзників і партнерів захоче надати президенту Володимиру Зеленському винищувачі, це, безумовно, буде суверенним рішенням, яке вони мають повне право приймати. США вітали б його", – сказав він на прохання прокоментувати можливість для Польщі передати Україні МіГ-29.

Союзники та партнери перебувають у постійному контакті з українською стороною щодо визначення, а також задоволення потреб Збройних сил України.

"Ці потреби змінювалися із розвитком війни. Ми подивимось, куди це приведе далі", – зазначив Кірбі.


"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...