У Кремлі вже можуть зеленіти від люті? США вперше доставили в Індію свій найпередовіший винищувач, - Reuters

США цього тижня вперше доставили в Індію свій самий передовий винищувач F-35 разом з F-16. Таким чином, американці хочуть переконати керівництво цієї країни перестати купувати зброю у РФ. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

Зазначається, що Індія зараз намагається модернізувати свій парк винищувачів радянських часів. У Нью-Делі стурбовані затримками поставок з Росії через війну в Україні. Також на Індію тиснуть старни Заходу, які хочуть, щоб вона дистанціювалася від РФ.

Як вказується, американська делегація прибула на тижневе шоу Aero India в Бангалорі, яке закінчується 17 лютого. Найбільше за 27-річну історію шоу підкреслює зростаючі стратегічні відносини між Індією і США.

Хоча F-35 поки не розглядається Індією, демонстрація двох літаків в Aero India розцінюється як стратегічний крок Вашингтона. Американці вибірково ставляться до вибору країн, яким вони дозволяють купувати F-35.

Водночас вони схвалили продаж Індії зброї на суму понад 6 мільярдів доларів за останні шість років, включаючи транспортні літаки, вертольоти Apache, Chinook і MH-60, ракети, системи ППО, Морські гармати і літак-розвідник p-8i Poseidon.

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...