"У Кремлі зараз траур": Росія не здатна виготовляти нові Ту-22М3, - ГУР Міноборони

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 на сьогодні є фактично неможливим. Про це представник ГУР МО Андрій Юсов сказав у ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

За його словами, в ГУР є інформація про ситуацію з такими бортами у РФ та щодо ракет. "Вони намагаються підтримувати виробництво ракетного озброєння. Але питання не в кількості ракет зараз. Питання саме в носіях і відстані, з якої завдається ураження", - зауважив Юсов.

Він підкреслив, Росія наразі зробить висновки і надалі буде обережніша щодо використання своєї стратегічної авіації, і це вже добре для України. Як зазначив Юсов, збиття борта є й певним тиском на пілотів бомбардувальників, оскільки вони тепер не будуть почувати себе в безпеці навіть на 300-кілометровій зоні.

"І що ще важливо для нас – це ті борти, виготовлення яких нових для ворога – це сьогодні фактично неможливе завдання. Зрозуміло, що сьогодні у Кремлі траур і для цього є всі підстави", - сказав представник ГУР.

За словами Юсова, те, що в рамках нападу на Україну, в рамках геноцидної війни проти нашої держави, відбувається фактично демілітаризація самої Російської Федерації, в тому числі стратегічної авіації, - це вже сьогодні факт і це бачить весь світ. "Раніше це відбувалось внаслідок іншого роду операцій (вибухи на аеродромах), сьогодні вперше в повітрі, під час виконання бойового завдання", - зауважив він.

На запитання, чи буде використання Ту-22 дещо інакшим тепер, Юсов відповів, що після знищення літака А-50 і після сьогоднішнього знищення Ту-22М3 є сподівання, що "принаймні на деякий час для Одеської області стосовно ризиків ракетних ударів ситуація покращиться".

При цьому представник розвідки підкреслив, що сьогоднішня операція не остання і це ще не все, що заплановано. "Сили безпеки і оборони України будуть і далі "дивувати" в хорошому сенсі для нас противника. І результати так само будуть", - сказав він.

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...