У лікарнях кажуть ліків нема, все пішло на дороги Зеленського: Влада звітує про витрачання коштів з COVID-фонду

Станом на 6 листопада 2020 року з Фонду боротьби з COVID-19 уже використали 39 млрд грн (59% виділених коштів), з них на охорону здоров'я - 6,6 млрд грн із 16,3 млрд грн передбачених коштівповідомляють Патріоти України з посиланням на прес-служба Мінфіну.

"У сфері охорони здоров'я з Фонду передбачено виділення 100 млн грн на закупівлю апаратів ШВЛ, з яких коштів використано 42 млн грн. Майже 3 млрд грн передбачено на забезпечення лабораторій МОЗ та закупівлю засобів індивідуального захисту для працівників закладів охорони здоров'я, з яких наразі використано 709,7 млн грн.

На субвенцію місцевим бюджетам для забезпечення лікарень киснем спрямовано 571 млн грн. Також на підвищення надбавок і доплат медичним працівникам витрачено 3,2 млрд грн з передбачених 6 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

У відомстві додали, що крім коштів Фонду, заходи зі протидії COVID-19 фінансуються також з інших джерел. Зокрема, за програмою медичних гарантій, Національна служба здоров'я вже здійснила оплати закладам охорони здоровэя на суму понад 8 млрд грн за послуги, що пов'язані із лікуванням COVID-19.

Крім цьоо, станом на 5 листопада з коштів місцевих бюджетів витрачено 3,8 млрд грн на придбання товарів і послуг для запобігання поширенню COVID-19.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...