У Лівії турецькі БПЛА продовжують нищити ворога. Слідча комісія ООН зганьбилася по результатах розслідування злочинів Росії. ОПЕК+ - попередні прогнози

Війна в Лівії та огляд подій на Близькому сход 7 квітня 2020 року

Лівія: Успіхи урядових військ привели до психозу в діях ЛНА Хафтара. Зі строєною люттю хафтарівці розпочали невибіркові обстріли з РСЗВ лівійської столиці.

Вже двічі за добу попали в лікарню Аль-Хадра, яка призначена для лікування коронавірусу. Під масований обстріл попал міжнародний аеропорт Мітіга та житлові райони навколо. По самому аеропорту прилетіло близько 50 ракет.


Диверсійні групи ЛНА намагаються пробитися та захопити станцію водопостачання в Аль-Швайрефі. В разі її захоплення під загрозою залишитися без води будуть міста Тріполі, Бені Валід та Тархуна.

А психувати є з чого. На фото нижче єгипетський танк переданий Хафтару та спалений вчора на траку. Уточнюють, що в цій колоні були також вагнерівці.

І сьогодні в БПЛА Bayraktar TB2 також по горло роботи.

Під Бені Валід знищений черговий бензовоз та ще дві вантажівки з боєприпасами. Кількість техніки та амуніції яку намагається переправити в цей район Хафтар, свідчить що він поки не позбувся своїх планів наступати.

Турецькі безпілотники гарно роблять свою справу. Повідомляють, що в лікарні помер від поранень помічник командира 604 піхотного батальйону зрадників, який переметнувся на бік Хафтара. І як раз він несе на собі повну відповідальність за такий ганебний вчинок. Карма наздогнала. Поранення Міфтах аль-Багар отримав в результаті удару Bayraktar під аль-Вашкою два дні тому.

Ще у Хафтара повідомили, що відбили атаку урядових сил в районі Айн Зара. Правдивим в цьому лише є те, що ініціатива переходить до військ законного уряду Лівії і факт контратак і успіхів вже не може приховати навіть хафтарівська пропаганда.

Туреччина: Повідомляють про розгортання Туреччиною системи ППО і на півночі Сирії. Вже традиційно основу протиповітряної оборони складають MIM-23 Hawk та ATILGAN.

МО Туреччини повідомило про нейтралізацію 1 терориста на території операції «Щит Євфрату» та ще 8 на території «Джерело Миру». З тим цих зусиль поки що недостатньо. В районі міста Талль Тамр група диверсантів викрала двох бійців протурецького угруповання. Подейкують, що диверсанти були з іранської аль-Кудс.

Ще терористи з РПК/YPG звітували про напади на протурецькі сили в районі Афрін.

Ірак: Міжнародна коаліція виходить із бази Абу-Грайб, що на захід від Багдаду, і передає її іракській армії. Ця база є шостим військовим об’єктом, з якого міжнародна коаліція виходить у цей період.

Ізраїль: Ізраїль домігся стати однією з 8 країн в світі, де починаються перші масові клінічні випробування препарату «Авіган» – який виведений в Японії в 2014 році проти грипу і показав первинні хороші результати для боротьби з коронавірусом на першому етапі хвороби. Результати – через місяць.

Сирія: Спеціальна слідча комісія ООН опублікувала звіт по результатам розслідування щодо бомбардувань цивільних та медичних споруд в Сирії. І хоча у звіті визначена відповідальність сирійського режиму у цих злочинах, наведенні формулювання, дозволяють росії уникнути відповідальності за це.

У Human Rights Watch заявили після публікації звіту комітету Організації Об’єднаних Націй: “Відмова називати росію відповідальною стороною, яка працює поряд із сирійським урядом, дуже невтішна”.

У 2019 році New York Times опублікувало тривале розслідування, яке включало записи російських пілотів, чітко вказуючи на причетність росії до бомбардувань лікарень у Сирії.
Комісія Організації Об’єднаних Націй обрала сім таких фактів для вивчення, але її слідчі не змогли відвідати відповідні місця, оскільки не отримали в’їзних віз. Жалюгідна відмазка, за російські гроші.

Сьогодні чергова сумна дата. Сьогодні два роки тому гелікоптери режиму скинули бомби з хлором на житлові райони міста Дума. Від хлору загинули не менше 43 мирних жителі.

Дума разом з районом Дамаску Східна Гута знаходячись в п’ятирічній облозі режимом витримали декілька атак ХЗ. Загальна кількість загиблих від бойової отрути складає більше 1400 людей.

Підтримуване американцями угруповання “Джейш Магавіра Саура”, що дислокується в 55км зоні Пат-Танф на кордоні з Йорданією звітувало про вилучення чергової великої партії наркотиків. Це черговий удар по наркотрафіку в країни аравійського півострова. Наркота належала ліванській Хезболла.


Саудівська Аравія: Перемовини про скорочення видобутку нафти у форматі ОПЕК+ заплановані на четвер, 9 квітня. Всі зачаїли подих в очікуванні цієї важливої події.

І не зважаючи на те, що саудити відмовляються напряму розмовляти з руснею, переговори за лаштунками йдуть. Основним камінцем спотикання очікувано стала межа від якої кожен учасник повинен прибрати нафту з ринку.

За даними The Wall Street Journal, попередньо угода виглядає так: Саудівська Аравія скорочує видобуток на 3 млн барелів на добу, її близькосхідні союзники – на 1,5 млн барелів кожен, рашка – на 1,5 млн барелів.

Але є нюанс. Саудівська Аравія збільшила виробництво в квітні з 9,8 до 12,3 млн барелів на добу. Таким чином, в рамках угоди її видобуток упаде до 9,3 млн барелів, що всього на 0,5 млн нижче рівнів початку березня.

ОАЕ збільшили видобуток з 3 до 4 млн барелів на день, а скоротять до 2,5 млн (на 1,5 млн щодо квітня і 0,5 млн відносно березня). Ірак наростив виробництво на 200 тисяч барелів у квітні, а значить його квота з 1,5 млн барелів на добу перетворюється в 1,3 млн.

Росія ж видобуток до квітня не нарощувала (11,2 млн барелів на день) і при такому форматі угоди буде змушена прибрати всі 1,5 млн барелів щоденного видобутку. Хоча навряд чи немита скоротить видобуток навіть якщо пообіцяє.

Джерело



Опублікував: Андрій Савчук

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...