У Міноборони анонімно говорять про зраду: Зупинено всі контракти на переозброєння ЗСУ, зависли конче потрібні засоби оборони на мільярди

Згідно інсайду плани по переозброєнню ЗСУ на 2019 рік імовірно вже зірвані, стверджують джерела. Десятки оборонних підприємств вимушені зупинитись, що буде далі - невідомо

Станом на початок серпня Міноборони не уклало контрактів на декілька мільярдів гривень в рамках держоборонзамовлення. Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» розповів неназваний представник українського військового відомства, зазначають Патріоти України.

За інформацією джерела, йдеться приблизно про 8 млрд грн, через що виконувати держоборонзамовлення для переозброєння війська припинили декілька десятків оборонних підприємств. Також повідомляється, що за низкою угод підприємства ОПК не отримали авансування для виробництва продукції для ЗСУ.

Отже, підсумував співбесідник агенства, ситуацію із виконанням у ц.р. держоборонзамовлення можна вважати «якщо не катастрофічною, то такою, що загрожує виконанню планів переозброєння у поточному році».

Водночас, начальник Управління соціальних виплат Департаменту фінансів Міністерства оборони України Вячеслав Салахов, під час учорашнього брифінгу в АрміяInform стверджував, що Міноборони забезпечено фінансовим ресурсом у повному обсязі та немає проблемних статей.


«Нині отримуємо 100% асигнувань, передбачених у бюджеті на цей рік, який, нагадаю, з урахуванням змін цього року становить 102,1 млрд грн. За загальним фондом уже виділено 54,2 млрд грн, надходження за спеціальним фондом (з урахуванням залишку минулого року) становлять 1,6 млрд грн», - відзначив Вячеслав Салахов.

«За перше півріччя 2019-го використано вже 49,6 млрд грн, з яких 4 447,5 млн — на закупівлю і модернізацію озброєння та військової техніки (передбачено 10 133,0 млн грн)». – додав він.

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...