У місцевих бюджетах не вистачає коштів: У Польщі скасували одну з безкоштовних послуг для біженців із України

Відтепер українські біженці в деяких містах Польщі вже не можуть розраховувати на безкоштовний проїзд в транспорті, повідомляють Патріоти України.

Від початку повномасштабної війни Росії проти України (24 лютого 2022 року) більшість польських перевізників вирішили підтримати українських біженців, які втікали від бойових дій. Тоді було запроваджено безкоштовне користування транспортними засобами на всій території Польщі. Потрібно було лише показати водієві паспорт громадянина України.

Однак за повідомленням Столичної транспортній гілці Гданської затоки від 1 травня 2022 року безкоштовний проїзд для українців скасували. Відтепер всім потрібно купувати квитки, щоб скористатися громадським транспортом. Зокрема, правило діє в таких містах:

  • Гдиня;
  • Гданськ;
  • Вейгерово;
  • Сопот.

Рішення пояснюється дуже просто - в місцевих бюджетах вже не вистачає коштів, щоб фінансувати безкоштовні послуги для українських біженців.

Де українцям в Польщі все ще можна їздити безкоштовно

Українські біженці можуть безкоштовно користуватися потягами Polregio і PKP Intercity, а також приміською залізницею Tri-City. У Любліні в будь-якому транспорті українці можуть їздити безкоштовно, адже фінансування на ці поїздки надходить від органів місцевого самоврядування з-за кордону. До кінця травня можно безкоштовно їздити в громадському транспорті у Варшаві.

Джерело: ТСН.ua

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...