У Москві буде істерика: Зеленський присвоїв гучне ім'я корвету ВМС України, котрий будують у Туреччині

Президент Володимир Зеленський дав назву новому корвету, який будується у Туреччині для України. Про це повідомила пресслужба глави держави у п’ятницю, 8 березня. Згідно з наказом №150/2024, Зеленський вирішив присвоїти корвету класу Ada ВМС ЗСУ ім'я гетьмана Івана Виговського.

"Присвоїти корвету класу Ada Військово-Морських Сил Збройних Сил України ім’я гетьмана Івана Виговського та надалі іменувати цей корвет – корвет "Гетьман Іван Виговський", – йдеться у документі.

Вказано, що це було зроблено з метою відновлення історичних традицій національного війська, увічнення пам'яті видатного українського військового, політичного та державного діяча гетьмана Війська Запорозького Івана Виговського.

Як відомо, зараз Зеленський перебуває у Туреччині. Програма візиту включає відвідання корвета "Гетьман Іван Мазепа", який зараз будується на верфі неподалік Стамбула. Роботи почалися у квітні 2021 року і відбуваються відповідно до Стратегії розвитку ВМС ЗСУ до 2036 року.

Планувалося, що у 2022 році перший корвет буде переправлено в Україну, де його добудують, і у 2024 році він мав увійти до складу ВМС ЗСУ. Але через повномасштабну війну відправка корвета була відкладена.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...