У Москві та Севастополі заливаються жовчю: У Чорне море ввійшов величезний десантний корабель США (фотофакти)

Кораблі Чорноморського флоту ВМС РФ супроводжують гостя у нейтральних водах, намагаючись показати, хто в тут господар

USNS Yuma

У суботу, 14 вересня, в акваторію Чорного моря увійшов десантний корабель ВМС США USNS Yuma. Влітку 2019-го року саме це судно доставило до Одеси батальйон американських морпіхів на навчання "Сі Бриз-2019".

Зараз Yuma, вочевидь, направляється до Грузії, з посиланням на моніторингову групу "Майдану закордонних справ" і "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" повідомив в Fаcebook головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко.

USNS Yuma

USNS Yuma – це експедиційний швидкохідний транспорт-катамаран класу Spearhead. Був спущений на воду в 2016-му році. Довжина – 103 метра, ширина – 28,5 метрів. Yuma здатний розвивати швидкість до 43 вузлів (80 км/ч).

Повна водотоннажність катамарана становить 2400 тонн, при цьому він може взяти на борт близько 300 морських піхотинців, а також 550 тонн різноманітного спорядження, включаючи танки і бойову техніку. Крім того, на Yuma є посадочний майданчик, яка дозволяє йому приймати на борт вертольоти.

Катамаран USNS Yuma

Катамаран USNS Yuma

Маршрут транспортника США

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...