У Мосві вирішили, що так ризиків менше: Росіяни зганьбились, відправивши на виставку озброєнь замість "Армати" лише макет "не имеющего аналогов в мире" танка

Продати вироб, що представлений лише макетом - практично нереально. Крім того "Армата" коштує в кілька разів більше сучасних російських та українських аналогів. Так що на виставкові контракти розраховувати не варто

Росія не наважилася привезти на виставку озброєнь IDEX-2021 реальний танк Т-14 Армата, з котрим все ще існують чималі технічні проблеми. На стенді можна буде побачити тільки макет бойової машини, повідомляють Патріоти України з посиланням на російські медіа.

Версія, якої російська влада пропонує притримуватися журналістам та суспільству - "транпортні складнощі".

Міністр промисловості і торгівлі РФ Денис Мантуров заявив: "Інше пояснення чому замість реального Т-14 Армата привезли макет танка дає російський оглядач бронетехніки Олексій Хлопотов. За його інформацією, реальна причина страх арешту через санкції".

Варто відзначити, що протягом останніх тижнів в російських медіа розгорнулася справжня істерія довкола наміру продати Т-14 Індії.

Росіяни розкритикували індійський танк Arjun Mk-1A і просувають наратив про те, що єдиний шанс для Індії протистояти Пакистану та Китаю у високогірних прикордонних районах це придбати кілька сотень Т-14 Армата.

Ймовірно, російська влада планує повторити схему, яку вона відпрацювала з літаком Су-30СМ.

Тоді завдяки фінансуванню Індією росіянам вдалося врятувати власне військове літакобудування та після виконання експортного контракту на Су-30МКІ перейти до виробництва літаків для себе. Таким чином РФ шукає, хто профінансує їхній проєкт новітнього танку.

Т-14 ( Обєкт 148) — перспективний російський основний бойовий танк на гусеничній платформі «Армата». Танк має ізольовану башту без екіпажу.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...