У МЗС розповіли, чи дійсно 40-60% українських дипломатів не повертаються до України

МЗС України спростувало поширену у ЗМІ інформацію про те, що нібито 40-60% українських дипломатів не повертаються на Батьківщину. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву міністерства закордонних справ.

За інформацією МЗС, від 24 лютого 2022 року після закінчення відрядження звільнилися з МЗС і не повернулися в Україну 18 кадрових дипломатів, а також 15 працівників, які працювали за контрактами. "Остання категорія була працевлаштована за кордоном на фіксований термін без зобов'язань подальшого працевлаштування в МЗС. Тобто, якщо говорити про систему дипломатичної служби, то це 18 осіб", – йдеться в повідомленні.

У міністерстві додали, що загалом гранична чисельність співробітників закордонних дипломатичних установ України – 1485 осіб. "Кількість тих, хто не повернувся, насправді становить 1%", – запевняє МЗС.

Нагадаємо, видання "Дзеркало тижня" оприлюднило новину, в якій йшлося зокрема про нібито неповернення додому 40-60% українських дипломатів після закінчення закордонного відрядження.

"Наприклад, торік із США мали повернутися людей із двадцять, а приїхав лише один. Є посольства, звідки не повернувся жоден дипломат. "Неповерненцями" стають молоді й старші, треті секретарі й радники-посланники", – йшлося у статті.

Росіяни двічі вдарили по лікарні у Сумах: Багато загиблих та поранених, в тому числі - медики та поліцейські (фото)

субота, 28 вересень 2024, 13:14

Внаслідок російських ударів по лікарні у місті Суми у суботу, 28 вересня, загинули щонайменше дев’ять людей, ще 12 — дістали важкі поранення, повідомляють Патріоти України. За даними глави МВС Ігоря Клименка, росіяни двічі вдарили по лікарні. Внаслідок...

"По суті, лише на фронті починаєш розуміти...": Український коментатор, який пішов на фронт, зробив відверте зізнання

субота, 28 вересень 2024, 12:58

Відомий український коментатор і телеведучий Роберто Моралес зізнався, що тільки коли потрапив на "нуль", зрозумів, що таке насправді війна. Журналіст уже майже 10 років пов'язаний із Збройними силами України, служив у зоні АТО та вперше потрапив у зон...