"Вы нас, братья, неправильно поняли!": МЗС РФ заявило, що ніколи не заперечувало можливості повернення Україні захоплених біля Керченської протоки кораблів ВМСУ

Маші не долили?У МЗС РФ заявили, що ніколи не заперечували можливості повернення Україні захоплених біля Керченської протоки суден, зазначають Патріоти України.

"Ніколи не заперечували можливості повернення українській стороні суден, які брали участь в організованій у листопаді 2018 року попереднім київським керівництвом провокації в районі Керченської протоки.

Ще у червні поінформували посольство України в Москві про наявні в рамках російського законодавства можливості, які Київ міг би задіяти для звільнення моряків і кораблів", - йдеться у повідомленні МЗС РФ у Telegram.

17 листопада захоплені українські військові катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу" у супроводі російської берегової охорони вивели з акваторії Керчі. Разом з тим українські буксири "Сапфір", "Титан" і "Гайдамака" перебувають у Чорному морі біля берегів Криму, ймовірно очікуючи на військові кораблі, які супроводжуватимуть в український порт.

У прикордонному управлінні ФСБ Росії по Республіці Крим повідомили, що кораблі будуть передані Києву відповідно досягнутих російсько-українських домовленостей 18 листопада.

25 листопада 2018 року в Керченській протоці російські військові обстріляли і захопили українські катери "Бердянськ" і "Нікополь" і буксир "Яни Капу" з екіпажами, які прямували з Одеси до Маріуполя.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...