"У нас достатньо інформації, щоб зрозуміти": У Пентагоні припустили, що відбуватиметься у разі замороження війни в Україні

Те, що відбувалося в анексованому Кримом упродовж останнього десятиліття, показує яким буде життя українців на у разі так званого "замороження" війни РФ проти України. Про це заявила помічниця міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селеста Волландер під час виступу на засіданні Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ, передають Патріоти України.

"Сьогодні я хотіла б поговорити на тему, яка іноді виникає в розмовах про війну Росії проти України, а саме: що сталося б, якби лінія фронту була "заморожена" зараз. Очевидною відповіддю є те, що суверенітет і територіальна цілісність України буде порушено, як і не буде дотримано повагу до її міжнародно визнаних кордонів. Буде підірвано як Статут ООН, так і Гельсінський заключний акт", - сказала вона.

Вона нагадала, що упродовж цього часу РФ придушувала реалізацію прав людини та основоположних. Утім, за її словами, "лише один аспект", і слід також поглянути далі – на те, що відбувалося б за лінією фронту.

"Насправді у нас є інформація, щоб розуміти, як би виглядала ця картина. Минуло більше десяти років відтоді, як Росія незаконно вторглася до Криму і спробувала його анексувати. І це десятиліття окупації Криму Російською Федерацією дало нам багато інформації про те, як виглядає життя українських громадян, змушених жити під владою Кремля. Це – похмура реальність", - заявила Волландер.

Відтак колоніальні дії Росії поставили мешканців Криму перед суворим вибором: бути змушеними підкоритися окупаційній владі, покинути свій дім або не підкорятися. "Ті, хто обрав інакомислення, зіткнулися з репресіями, затриманнями, тортурами та зникненнями", - заявила помічниця міністра оборони США.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...