У нас "найгуманніший суд у світі"? Обвинувачена в сепаратизмі ексочільниця Слов'янська перебуватиме на свободі

Поки провина Нелі Штепи не доведена, вона навіть бере участь у місцевих виборах.

У вівторок, 6 липня, Орджонікідзевський районний суд міста Харкова продовжив розгляд справи ексголови міста Слов’янська Нелі Штепи, яку обвинувачують в тероризмі та зазіханні на територіальну цілісність України. Попри те, що санкції статей передбачають довічне ув’язнення, суд відхилив клопотання прокуратури про застосування до неї нічного домашнього арешту і відпустив обвинувачену в сепаратизмі ексчиновницю під особисте зобов’язання, повідомляють Патріоти України.

Неля Штепа керувала Слов'янськом три роки і під час так званої “рускої весни” 2014 року закликала містян підтримати окупантів. Майже одразу після звільнення Слов’янська її затримали. Три роки вона провела в слідчому ізоляторі, а потім була звільнена з-під варти під домашній арешт.

Упродовж семи років суд не може вирішити її долю. Експосадовиця навіть виграла позов у Європейському суді з прав людини за те, що розслідування її справи було необґрунтовано затягнутим. Із державного бюджету, тобто з податків українців, їй виплатили майже сто тисяч гривень компенсації.

Поки провина Штепи не доведена, вона бере участь у місцевих виборах. Щоправда боротьбу за крісло голови міста програла, але повернулася в міську раду Слов'янська як депутатка.

На судовому процесі, як і раніше, Неля Штепа своєї провини не визнає. Каже, що всі заяви на підтримку “руского міра” робила під дулом автомата. Вона запевняє, що любить свою країну і скаржиться на здоров’я, підірване у полоні в бойовиків. “Я схудла в полоні на 32 кілограма. Мені вибили зуби - ось тут, їх немає. Не можна поставити, тому що травма”, - стверджувала вона.

На сьогоднішньому засіданні суд відхилив клопотання прокуратури про застосування до Нелі Штепи нічного домашнього арешту і відпустив обвинувачену в сепаратизмі ексчиновницю під особисте зобов’язання.

Наступне засідання призначено на 13 липня, однак адвокати обвинуваченої заявили, що не зможуть бути присутніми, тож, очевидно, розгляд справи перенесуть і судовий процес над ексочільницею Слов’янська ще більше затягнеться.

Джерело: ТСН.ua

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...