"У нацистській Німеччині також вигадували "чудо-зброю": Зеленський розповів, про що свідчить нова божевільна заява окупантів

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що пропагандистські заяви РФ про використання нової "дивовижної зброї" свідчать про повний провал вторгнення в Україну. Про це він заявив у відеозверненні, передають Патріоти України.

"Сьогодні один з представників російської держави повідомив про те, що окупанти нібито почали використовувати в Україні комплекси лазерної зброї. Нібито для економії ракет.

По-перше, звертає на себе увагу той факт, що їм знадобилось економити ракети і якось це пояснювати. Тобто, більш ніж дві тисячі ракет, які російська армія випустила по Україні, були основною частиною їхнього запасу ракет. Тобто, далі – тільки залишки", - зазначив президент.

По-друге, Зеленський наголосив, що всі вже побачили, як Росія воює - недосвідченими строковиками, яких вона "кидає у бій, як гарматне мʼясо", мародерами, які "вперше бачать нормальну побутову техніку в чужій країні", старою радянською "бронею" без сучасного захисту та забороненими фосфорними бомбами, якими вони спалюють школи та звичайні житлові будинки.

"І ракетами, більшість з яких витрачена російською армією на знищення абсолютно цивільної інфраструктури без жодного стратегічного саме воєнного результату. Цієї доби вони били так ракетами по Миколаєву, а також по Дніпру", - нагадав він.

Глава держави підкреслив, що у пропаганді нацистської Німеччини був такий термін "вундерваффе" - чудо-зброя.

"Чим ясніше ставало, що у них немає шансів у війні, тим більше було пропагандистських розмов про дивовижну зброю, яка буде нібито такою потужною, що забезпечить перелом у війні. І ось бачимо, що на третьому місяці повномасштабної війни Росія пробує знайти свою "вундерваффе". Нібито лазерну. Це все точно свідчить про повний провал вторгнення", - вважає він.

На думку Зеленського, окупанти також бояться визнати, що на найвищому державному і військовому рівні в Росії допущені катастрофічні помилки, тож вони будуть придумувати ще не одне "вундерваффе", поки захисники і захисниці України покроково звільнятимуть українську територію.

"Скільки часу це триватиме? Відповідь на це запитання може дати лише реальна ситуація на полі бою. Намагаємось якнайшвидше. Це точно. Ми зобовʼязані прогнати окупантів і гарантувати Україні реальну безпеку. Саме тому підписав укази про продовження правового режиму воєнного стану і строку загальної мобілізації. Сподіваюсь, що Верховна Рада України найближчим часом підтримає це рішення. У нашої армії та всіх, хто захищає державу, мають бути усі юридичні інструменти, щоб діяти спокійно", - зауважив він.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...