"В небе летают снаряды, дома дрожат, напряжение скачет": Донеччани повідомили про потужні обстріли на околицях

У ніч на сьогодні, 5 травня, тимчасово непідконтрольна українському уряду Старомихайлівка піддалася найтяжчому обстрілу. Про це повідомляють місцеві жителі в соціальних мережах, передають Патріоти України.
За їхніми словами, обстріл був дуже сильним, бойові дії активізувалися після 23:00, проте обстріли велися і раніше. «В Старомихайловке жесть творится с часов 9, примерно», — писали коментатори.
«Да где-то без двадцати девять начался, потом через полчаса затихли, и вот теперь с двух САУ работают по окраине», — додав інший автор.

При цьому жителі околиць Донецька бачили, як в небі літали снаряди. «На Текстильщике стояли, на небо смотрели, видели, как летают снаряды в небе», — пишуть очевидці.

За їх словами, обстріли велися з найближчих позицій, донеччани звинувачують в них членів незаконних збройних формувань. «2 залпа и сразу же 2 прилета. Без комментариев», — пишуть користувачі.

За даними донеччан, обстріли були настільки сильними, що від залпів «тряслися будинки». При цьому частина Петровського району постраждала від перепадів напруги. «В Старомихайловке идут серьезные обстрелы. Содрогаются все прилегающие районы. Фиксируется зарево в ее стороне. Перепады напряжения в Петровском районе», — йдеться у повідомленнях в соцмережі.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...