"У небо піднялися 24 "Хижаки": ВПС США показали потужне відео зльоту винищувачів F-22 Raptor

F-22 Raptor - багатоцільовий винищувач п'ятого покоління, розроблений в 1997 році компаніями Lockheed Martin, Boeing і General Dynamics для заміни винищувача четвертого покоління F-15 Eagle.

F-22 Raptor. Фото: Вікіпедія.

Американські Військово-повітряні сили похвалилися здатністю оперативного підняття в повітря відразу 24 винищувачів F-22 Raptor. Про це повідомляє Flightglobal, передають Патріоти України.

Так, 27 березня на офіційній Facebook-сторінці 3-го авіаційного крила ВПС США було опубліковано нове відео, зняте на навчаннях "Слонова стежка" (Elephant Walk). На відео 477-я винищувальна група відпрацьовує класичну вправу, коли за дуже короткий час в повітря піднімаються десятки літаків. У в небо піднялися 24 "Хижака", а також військово-транспортний літак C-17 Globemaster III і літак дальнього радіолокаційного виявлення E-3 Sentry.

Навчання проводилися на військовій базі Ельмендорф-Річардсон (штат Аляска). "Слонова стежка" відпрацьовувалася в рамках двотижневих навчань, в ході яких льотчики вчаться "забезпечувати повітряну перевагу".

F-22 Raptor - багатоцільовий винищувач п'ятого покоління, розроблений в 1997 році компаніями Lockheed Martin, Boeing і General Dynamics для заміни винищувача четвертого покоління F-15 Eagle. У 2005 році F-22 надійшли на озброєння ВПС США, за час серійного виробництва (з 1997 по 2011 рік) було випущено 187 одиниць. Через скорочення замовлення Міноборони США з 384 до 188 одиниць і заборони на експорт F-22 Raptor став найдорожчим в світі серійним винищувачем - $ 146,2 млн за один літак.

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...

"П*рдіти в Стромовці": Фіцо знецінив словаків, які зібрали €4 млн на боєприпаси для ЗСУ

понеділок, 29 квітень 2024, 20:42

Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо спробував знецінити ініціативу словаків, які зібрали чотири мільйони євро на боєприпаси для України. Про це повідомляє Noviny Plus, передають Патріоти України. Фіцо заявив, що зібрані мільйони нібито не змінять підсумково...