В новій битві за Курськ знов візьмуть участь німецькі танки? ФРН вже не проти використання Україною танків Leopard на території РФ

Після отримання Україною західної зброї вона стає - українською. Це правило поширюється і на німецькі танки Leopard 2. Про це заявив голова Комітету оборони парламенту Німеччини Маркус Фабер, повідомлябть Патріоти України з посиланням на WAZ.

Фабер заявив, що не бачить проблеми, якщо Україна використає зброю, що була надана Німеччиною, для просування на територію Росії. Сюди ж входить і основний бойовий танк Leopard 2.

"З передачею Україні це українська зброя. Це стосується будь-якого матеріалу, включаючи Leopard 2... З нападом Росії на Україну територія обох держав є зоною бойових дій. Застосування зброї регулюється положеннями міжнародного права", - сказав голова Комітету оборони.

Зауважимо, що рішення про передачу танків Leopard від початку дуже важко давалося Берліну. Зрештою дійшло навіть до таких аргументів, як "німецька зброя не повинна стріляти по росіянах".

Однак з часом німецький канцлер Олаф Шольц зазначив, що він дозволив Україні використовувати передану Німеччиною зброю для ударів по території РФ, але лише в районах, що межують з Харківською областю.

Скільки російських військ зосереджено у прикордонних з Україною районах: Коваленко озвучив цифри

четвер, 8 серпень 2024, 22:10

Кількість російських військ у прикордонних з Україною районах налічує близько 75 тисяч особового складу. Більшість цих сил коштів зосереджено у Білгородської області РФ - понад 50 тисяч о/с. У Брянській та Курській по 10 тисяч о/с, передають Патріоти ...

Чому ЗСУ обрали саме Суджу для наступу на території РФ: OSINT-аналітик дав пояснення

четвер, 8 серпень 2024, 21:40

Місто Суджа в Курській області - це останній хаб експорту російського газу до Європи. Також це транспортний хаб російського угруповання "Північ": через це місто проходить залізнична гілка до Бєлгорода, яка має важливе значення для постачання військ на ...