У них є одна умова: Кравчук розповів, чому і як Росія уникає обміну полоненими

Успіхів вдалося досягти тільки з питання припинення вогню.

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що російська сторона на переговорах блокує майже всі ініціативи, які стосуються Донбасу, в тому числі і щодо обміну полоненими. В ефірі телеканалу "Україна 24" він уточнив, що винятком є лише режим тиші, передають Патріоти України.

За словами Кравчука, також не вирішуються питання розмінування та розблокування контрольних пунктів в'їзду і виїзду. "Це прив'язується російською стороною до певних передумов. Однією з передумов свого часу була постанова Ради про місцеві вибори, а зараз передумова – ухвалення дорожньої карти, яку підготували ОРДЛО", – пояснив Кравчук.

Водночас він додав, що певні результати переговорів є. Йдеться про режим припинення вогню на Донбасі. За даними російських ЗМІ, представники РФ не погодилися на проведення обміну полоненими між Україною і терористами "Л/ДНР" до Нового року. Українську сторону звинуватили в нібито невиконання своїх зобов'язань по зняттю юридичних претензій з звільнених осіб.

У дворі її власного будинку: Росіяни розстріляли пенсіонерку на окупованій Херсонщині

середа, 24 квітень 2024, 22:53

Російські окупанти в захоплених районах Херсонської області розстріляли 65-річну жінку. Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури в Telegram, передають Патріоти України. За даними слідства, 24 квітня в одному з населених пунктів тим...

Через російські гроші: У Молдові судитимуть главу Гагаузії

середа, 24 квітень 2024, 22:43

У Молдові до суду передали справу проти башкана Гагаузії Євгенії Гуцул та керівниці головного офісу неконституційної партії Шор в Кишиневі. Про це повідомляє NewsMaker у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. За даними Антикорупційної прокурату...